Stadstuinen: sportief visitekaartje vanaf de Hollandse Brug

In mei en juni spraken we in de Almeerse raad over onze nieuwste gebiedsontwikkeling: Stadstuinen Poort. In het oostelijke deel van Almere Poort zijn 5 deelgebieden samengevoegd tot 1 nieuwe wijk waar in de komende 10 jaar 3.500 woningen gebouwd moeten gaan worden.

Het idee ‘voordeur in de stad, achterdeur in het groen’ spreekt de VVD aan. Net zoals de sportieve ambities die uit dit inspiratieplan blijken. Onze zorgen gaan echter wel uit naar de vele ambities die het college tegelijkertijd wil realiseren, terwijl er nog tal van financieringsvraagstukken in de uitwerkingsopdrachten zitten waar nu nog onduidelijkheid over bestaat. In een motie vragen wij het college daarom om in de uitwerkingsopdrachten alternatieven inzichtelijk te maken, zodat we kunnen kiezen voor sport(faciliteiten), meer groen of meer water of een combinatie hiervan.

Daarnaast blijven wij waakzaam bij de ontwikkelingen rondom de woningbouwsegmentering. Waar het college met voorstellen komt voor meer goedkope woningen, pleiten wij voor meer diversiteit. Niet alleen maar goedkoop (sociaal) bouwen, maar juist ruimte geven aan de middeninkomens. Zij zijn o.a. in economisch en sociaal opzicht belangrijk voor onze stad en leggen de basis voor het succes van deze wijk.

De komende jaren zal de ontwikkeling van dit gebied nog regelmatig de revue passeren. Dan gaan we in gesprek over de aansluiting op de bestaande stad, het sportieve imago en de groene en blauwe inrichting. Uw ideeën over de invulling van de wijk hoor ik graag, zodat ons nieuwste visitekaartje vanaf de Hollandse Brug van ons allemaal is.