Belangrijke mijlpalen bereikt inzake de Floriade

Afgelopen donderdagavond is na weken van politieke besprekingen het bestemmingsplan Almere Centrum Weerwater-Floriade door de gemeenteraad vastgesteld. De aanloop naar deze bespreking, die enkele weken geleden begon, ging uiteraard niet zonder slag of stoot. De PVV met in haar kielzog de SP, probeerden de bespreking uit te stellen met als reden dat zij het teveel informatie ineens vonden. De VVD fractie kijkt terug op een constructieve bespreking waar alle partijen ruimschoots de ruimte hebben gehad voor hun inbreng en vragen.

© Gemeente Almere

Wij zien in het bestemmingsplan terug dat er geluisterd is naar de raad en er tegemoetgekomen is aan de zorgen van bewoners. 

Met camping Waterhout is nu eindelijk overeenstemming bereikt. Na jaren van onderhandelingen zijn de partijen tot overeenstemming gekomen die inhoudt dat de camping een financiƫle vergoeding ontvangt voor de gronden, mogelijk gaat verhuizen naar het Schateiland in de Noorderplassen en de camping nog tot 1 november 2018 op de huidige plek kan blijven.


Door de verwerving van de gronden in combinatie met een nieuw bestemmingsplan kan de gemeente nu in gesprek gaan met ontwikkelaars die zowel in het evenement als in de nieuwe stadswijk willen gaan investeren.  Wij hebben tijdens eerdere besprekingen over de Floriade keer op keer benadrukt dat 2017 het jaar van de waarheid wordt; er moeten concrete stappen gezet worden om er een Floriade van te maken voor en door de stad, waar niet alleen overheden in investeren maar ook ondernemers kansen zien en grijpen.


Door de belangrijke mijlpalen die de afgelopen week zijn bereikt, kijken wij met veel belangstelling en vertrouwen uit naar de resultaten van de marktverkenning en de verdere bespreking van het ontwikkelingsplan eind van dit jaar. In het najaar is de fractie voornemens een informatie avond te organiseren waarin wij graag met u in gesprek gaan over de ontwikkelingen rondom de Floriade.