Wethouder Pol niet verkiesbaar voor nieuwe termijn

Wethouder Mark Pol (VVD) maakte vanochtend bekend zich niet kandidaat te stellen voor een nieuwe termijn als wethouder van Almere. Pol blijft zich nog wel tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 met evenveel energie inzetten omdat het komende halfjaar nog veel te doen is.

“Onze fractie wil Mark ontzettend bedanken voor zijn inspanningen de afgelopen jaren en we zijn blij om de komende maanden nog actief met hem te kunnen samenwerken. Wij wensen Mark in ieder geval alvast alle goeds toe voor de toekomst”, aldus fractievoorzitter Hilde van Garderen.

Lees hieronder de persoonlijke reactie van Mark Pol:

Beste Almeerse VVD-leden,

Het zomerreces is voorbij, het politieke seizoen is echt weer begonnen. We gaan het laatste half  jaar in. Een half jaar dat in het teken zal staan van de laatste begroting, voortgang op het Floriadedossier en uiteraard de (voorbereidingen op) de gemeenteraadsverkiezingen.

De komende periode zullen we de lijst voor de gemeenteraad completeren, stellen we het verkiezingsprogramma vast en worden alle voorbereidingen voor de campagne steeds concreter. De voorbereidingen op een nieuwe raadsperiode zijn dus al in volle gang.

Voor mij ook de tijd om na te denken over mijn eigen toekomst. Inmiddels ben ik immers alweer ruim 4,5 jaar wethouder in Almere. In twee verschillende collegeperiodes heb ik mogen meewerken aan onze mooie stad. Hoewel ik nog steeds met heel veel plezier als wethouder aan de toekomst van Almere meewerk, heb ik besloten om me niet beschikbaar te stellen als kandidaat-wethouder in de volgende periode. 

Na (straks) 5 jaar wethouderschap is het voor mij tijd voor een nieuwe uitdaging. De overgang naar een nieuwe collegeperiode is voor mij een mooi moment om deze stap te zetten. De komende periode zal ik me oriënteren op wat die volgende stap voor mij precies is.

Ik vind het te vroeg om terug te kijken op de afgelopen jaren. Daar is straks nog tijd genoeg voor. Het komende half jaar is er nog veel te doen. We hebben voldoende uitdagingen in de begroting en op het Floriade dossier moeten nog flink wat stappen worden gezet. Met evenveel energie zal ik me daar de komende tijd voor inzetten. En dan is er nog de campagne, samen gaan we er voor zorgen dat we in maart 2018 de grootste worden bij de gemeenteraadsverkiezingen. In aanloop daarnaartoe komen we elkaar ongetwijfeld tegen. Ik kijk er naar uit!

Met liberale groet,

Mark Pol