Bezoek minister Cora van Nieuwenhuizen in Almere

Minister van Infrastructuur en Waterstaat Cora van Nieuwenhuizen was op donderdag 15 februari te gast in Almere. De minister werd door wethouder van Economische Zaken Mark Pol en VVD-lijsttrekker Hilde van Garderen ontvangen bij de Onderneming van het Jaar 2017: Traffic Builders. Dit Almeerse bedrijf is gevestigd op de bovenste verdieping van het WTC-gebouw.

Na een korte ontvangst bij Traffic Builders liep de minister door het stadshart dat onlangs werd uitgeroepen tot ‘beste binnenstad’ en sprak tijdens haar wandeling met een aantal Almeerse ondernemers. Zonder uitzondering gaven deze aan zeer tevreden te zijn over Almere, maar wel een aantal verbeterpunten te zien. Vooral de ondernemers op het Stationsplein zijn blij met de intentieovereenkomst tussen de gemeente, Nederlandse Spoorwegen en ProRail om Station Almere Centrum aan te gaan pakken. “Dit is tenslotte het eerste wat bezoekers zien van Almere en vooral gelet op de Floriade in 2022 moet het station toch écht aangepakt worden”, gaf de eigenaar van de Délifrance op het Stationsplein duidelijk aan. 

Ook bij warenhuis Hudson’s Bay en Ton Groenhuizen Juwelier werd gestopt voor een korte kennismaking en gesprek over de stad. De middag werd afgesloten met een rondleiding door het veiligheidsmuseum PIT!