Bushalte Gooisekant-West terug in Almere

In de normale dienstregeling voor Almere zijn de bushaltes aan de Gooisekant sinds december 2017 geschrapt. Uit een petitie die inmiddels meer dan 400 keer is ondertekend blijkt dat er veel vraag is naar ten minste de bushalte Gooisekant-West. Wat kan de gemeente hieraan doen?

De bushaltes aan de Gooisekant (Oost,Midden en West) worden alleen nog gebruikt door regionale lijnen 322 en 323. In de normale dienstregeling voor de stad, zijn deze lijnen sinds december 2017 geschrapt.

Inmiddels blijkt echter dat er veel vraag is naar ten minste de bushalte Gooisekant-West. Zo is er een petitie gestart die inmiddels meer dan 400 keer ondertekend is en zijn er extra bussen ingezet in de ochtendspits.

De bushalte Gooisekant-West bestrijkt een groot gebied, namelijk het gehele bedrijventerrein Gooisekant alsmede een behoorlijk deel van Literatuurwijk. Een deel van de inwoners van Literatuurwijk, zijn nu aangewezen op de haltes Literatuurwijk West of Midden die op veel verdere afstand liggen.

De reizigers naar het bedrijventerrein zijn aangewezen op de regionale bussen met een veel lagere frequentie en beperktere mogelijkheden binnen de stad.