Bereikbaarheid Almere Poort

Het stadsdeel Poort is hard aan het groeien, echter goede toegang van Almere Poort en wijken zoals het Columbuskwartier en Europakwartier is niet gewaarborgd. Neem bijvoorbeeld de werkzaamheden aan de Elementendreef. Het wegdek moet vervangen worden, waardoor de weg deels ruim een half jaar afgesloten zal worden. De enige toegangsweg tot Almere Poort is inmiddels een bouwweg geworden, omringd door zandhopen. De weg is onoverzichtelijk, smal en van slechte kwaliteit. Bij regen veranderen de zandhopen in modderstromen.

Ook is het voorzieningenniveau onder de maat. Het stadsdeel kent enkele supermarkten en een gezondheidscentrum. Andere voorzieningen heeft Almere Poort niet, terwijl het een volwassen stadsdeel geworden is. Almere Poort zal enorm blijven groeien aangezien verschillende delen nog gebouwd moeten worden. Het voorzieningenniveau mag dan niet achterblijven.

Het is logisch dat inwoners in het begin enige overlast van bouwwerkzaamheden moesten accepteren, omdat dat bij een nieuw stadsdeel hoort. Maar omdat Poort inmiddels tien jaar oud is, vinden wij dat er een duidelijk overzicht moet komen van hoe het afgebouwd gaat worden. Dat draagt ook bij aan helderheid en draagvlak bij inwoners.

Zet cookies aan om de video te tonen.