Ulysse Ellian op plek 22 kandidatenlijst Tweede Kamer

Fractievoorzitter Ulysse Ellian uit Almere is door de landelijke kandidaatstellingscommissie voorgedragen voor de Tweede Kamerverkiezingen op 17 maart 2021. Hij staat op de voorlopige kandidatenlijst op plek 22. "Met deze voordracht ben ik natuurlijk bijzonder vereerd", aldus Ulysse.


"Het hoofdbestuur van de VVD heeft mij als kandidaat voorgedragen op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ik sta op een prachtige plek: #22. Met deze voordracht ben ik natuurlijk ontzettend vereerd.
Toen mijn ouders in 1989 naar Nederland kwamen, met mij als kleine vrolijke baby, hadden ze niks. Ja, hun liefde voor elkaar en hun rotsvaste vertrouwen in vrijheid en verlichting. In Nederland vonden ze ook die vrijheid en verlichting, waar ze zo naar snakten na dictatuur en onderdrukking te hebben meegemaakt. Nederland is ook het land van vrijheid, het land waar je mag zijn wie je wilt zijn, het land waarin je niet andermans religie wordt opgedrongen, het land waarin je anderen mag bespotten. Vrijheden die echter niet per se vanzelfsprekend zijn. Dat Nederland wil ik beschermen en strijden voor die vrijheden.
Vele familieleden in en buiten Nederland hebben die strijd al gevoerd en sommigen helaas ook het ultieme offer gebracht. Met bescheidenheid zet ik dus die strijd voor vrijheid voort: eerst heb ik dat in mijn geliefde en prachtige Almere gedaan en straks hopelijk in de Tweede Kamer der Staten-Generaal.
Een strijd voer je nooit alleen zelf en ook nooit alleen voor jezelf. Zonder mijn liefste Lesley en mijn twee vriendjes zou ik deze strijd voor vrijheid nooit kunnen voeren. En ik voer die strijd ook voor hun, zodat mijn twee kleine vriendjes in een vrij Nederland kunnen blijven leven: het vrije Nederland waar mijn familie en ik zoveel van houden."

Ulysse Ellian

Kandidaat-Tweede KamerlidVolg Ulysse op Facebook: UlysseEllianVVD

Volg Ulysse op Twitter: UlysseEllian

Volg Ulysse op Instagram: ulysseellian