De Almeerse VVD staat open voor een buitenzwembad in Almere

Een buitenzwembad in Almere is een langgekoesterde wens van vele Almeerders. Ook wij staan open voor een buitenzwembad in onze stad. In het huidige coalitieakkoord hebben wij beloofd om te kijken naar wat de mogelijkheden zijn om dit te realiseren.

Recentelijk heeft de raad gekeken naar de plannen voor de omvang van het buitenzwembad, maar ook welk doel het buitenzwembad moet hebben. Er liggen verschillende idee├źn op tafel. Dit varieert van een simpel 25-meterbad naar een uitgebreid complex met een 12-baans 50-meterbad. Of een 25-meterbad, inclusief een glijbaan. Maar ook de mogelijkheid voor een atletiek- en/of wielerbaan zijn besproken.

Onze keuze zit hier middenin. Wij gaan voor een buitenzwembad dat inzet op de groei van de stad. Daarnaast zouden wij graag een gave recreatieplek voor alle Almeerders zien, maar wel met eventuele regionale allure voor bijvoorbeeld zwemwedstrijden. Ook willen we graag het zwembad op een locatie waar er nog groei mogelijk is. Zodat als Almere groeit, het zwembad nog steeds plek heeft voor alle Almeerders. Wij zouden graag zien dat onderzocht wordt of het buitenzwembad ook in de winter gebruikt kan worden. Mogelijk via een verwarmd bad of met een overkapping.

Er zijn nog veel opties om uit te kiezen. De volgende stap is een aanvullend en verdiepend onderzoek vanuit de gemeente. Dit alles met als uiteindelijke doel om een prachtig buitenbad te realiseren.