Fractievoorzitter Colette Holter draagt stokje over aan Koen Bokhorst

De fractie heeft Koen Bokhorst voorgedragen als nieuwe fractievoorzitter van de Almeerse VVD. Per maandag 6 februari neemt hij het fractievoorzitterschap van de Almeerse VVD over. Colette Holter: “De afgelopen jaren heb ik met ontzettend veel plezier gewerkt aan een leefbaar en veilig Almere. Bij goed leiderschap hoort ook dat je anderen de ruimte geeft. Deze reden naast een baan in het bedrijfsleven, een gezin met jonge kinderen en mantelzorg, heeft mij doen besluiten om afscheid van de raad te gaan nemen. Niet alles kan tegelijkertijd in het leven.”

Sinds maart 2018 zit Colette in de gemeenteraad. De laatste twee jaar was zij fractievoorzitter van een gedreven en enthousiast team. “Een grote eer om te mogen doen. Ik heb fantastische ervaringen opgedaan. Een van de hoogtepunten afgelopen jaar was de verkiezingen winnen met een fantastisch team. Ook de uitdaging om een coalitie te maken met zeven partijen is gelukt en daar ben ik trots op. Er is een coalitieakkoord, het college krijgt binnenkort een nieuwe aanvoerder en mijn eigen VVD-team draait op volle toeren. Alles staat om zichtbare resultaten te realiseren voor Almere. Dit is voor mij een natuurlijk moment om het stokje als fractievoorzitter over te dragen”.

Aankomend fractievoorzitter Koen Bokhorst: “Colette heeft zich de afgelopen jaren vol overgave ingezet voor Almere en haar inwoners. Ik heb veel van haar kunnen leren en kijk ernaar uit om samen met de fractie door te gaan op de ingeslagen weg. Er staat een ambitieus coalitieakkoord en er zijn grote opgaven en uitdagingen in onze stad. Daar blijven wij ons voor inzetten.”

Colette Holter blijft in de fractie totdat een nieuw raadslid wordt geïnstalleerd. Wanneer het afscheid in de raad zal plaatsvinden zal op een later moment bekend worden gemaakt en is afhankelijk van de agenda van de gemeenteraad. Houdt daarvoor onze website in de gaten.