Fractievoorzitter VVD legt tijdelijk functie neer

Koen Bokhorst legt zijn taken als raadslid en fractievoorzitter voor de Almeerse VVD tijdelijk neer. Bokhorst kampt met gezondheidsklachten. Hij heeft daarom de burgemeester verzocht om hem tijdelijk ontslag te verlenen van het lidmaatschap van de gemeenteraad.

In Artikel X 10 van de Kieswet is geregeld dat raadsleden zich voor minimaal 16 weken kunnen laten vervangen bij ziekte. “Helaas moet ik mijn taken in de gemeenteraad wegens gezondheidsklachten tijdelijk stilleggen. Na mijn herstel hoop ik met nieuwe energie weer aan de slag te gaan voor Almere. Ik wens de fractie en de raad heel veel succes de komende periode."

Wie de rol van fractievoorzitter van Bokhorst zal overnemen, zal zo spoedig mogelijk door de fractie bepaald worden. De opengevallen zetel zal tijdelijk opgevuld worden door Colette Holter. Zij wordt volgende week donderdag op 9 november in de gemeenteraad geïnstalleerd.

Colette Holter droeg eerder het stokje over aan Bokhorst, omdat ze haar privé en werk niet meer kon combineren. Nu de VVD een beroep op haar doet voor een tijdelijke vervanging is zij bereid daartoe te helpen.

Colette vervolgt: “met het wegvallen van Koen valt er een hoop ervaring en achtergrond van dossiers weg. Ik wil dat graag tijdelijk voor de fractie aanvullen. Deze tijdsinvestering is momenteel makkelijker voor mij te combineren met mijn privé, omdat met name mijn mantelzorgtaken zijn verminderd.”