VVD motie ‘Playing for Succes Assist’ met brede steun aangenomen

Vroegtijdig schoolverlaten (VSV) is een probleem met vele oorzaken. Een toenemend aantal leerlingen zorgt door hun instelling en gedrag voor problemen binnen en buiten de klas.

Daarom heeft de VVD een motie ingediend om aanjaaggelden onderwijs ter beschikking te stellen voor een test met dit innovatieve programma.  

Jongeren voor wie Assist is bedoeld hebben vaak moeite met het functioneren binnen de traditionele schoolomgeving. Het programma 'Assist' neemt leerlingen daarom mee naar de inspirerende omgeving van het leercentrum van Almere City FC. Leerlingen die door hun gedragsproblemen zijn vastgelopen gaan hier aan de slag met het maken van een eigen toekomstplan, wat daarvoor nodig is en hoe ze dit kunnen bereiken. 

Naast Assist krijgen jongeren een opleiding tot assistent-steward bij Almere City FC. Zij gedragen zich daar als gastheer/vrouw voor het publiek en zorgen voor de veiligheid op het complex. Vanuit een negatieve gedragshouding worden zij nu zelf een positief rolmodel.

Projecten Assist zijn al succesvol in Groningen, Almelo en Zwolle. Meer dan 80% van de jongeren stroomt door naar school, een beroepsopleiding of naar passend werk. Voldoende redenen voor de VVD om dit project ook in Almere een kans te geven.