Ronde Tafelgesprek Laaggeletterdheid en VVE

Ronde Tafelgesprek laaggeletterdheid en VVE geagendeerd op 4 september 2014 tijdens de Politieke Markt
Een goede taalbeheersing op jonge leeftijd is van groot belang voor een succesvolle schoolcarrière. Daarom investeert de gemeente hierin, onder meer door het aanbieden van twee extra dagdelen ‘peuterarrangement’ aan kinderen met een taalachterstand. Voor optimaal resultaat is een actieve samenwerking met de ouders zeer wenselijk. In veel gevallen blijkt dit moeilijk te realiseren omdat één of beide ouders vaak zelf laaggeletterd zijn. Een probleem dat om een gerichte oplossing vraagt.


Aanpak laaggeletterdheid is een zaak van gemeente, kind én ouders
Er is de VVD veel aan gelegen om taalachterstand bij kinderen blijvend weg te werken. Daarvoor moet een aanvulling komen op de bestaande procedures bij de indicatie Voor- en Vroegschoolse Educatie. Een ideaal moment om aan ouders te vragen om in zichzelf en hun kind te investeren door het volgen van een gratis cursus Lezen & Schrijven, om zo hun eigen taalniveau te verhogen.


Om raadsleden te informeren over dit, voor ouders mogelijk gevoelige, onderwerp organiseert de VVD een Ronde Tafelgesprek. Daarbij zijn ook vertegenwoordigers van ‘Stichting Lezen & Schrijven’ en ‘Welzijnsstichting de Schoor’ aanwezig. De timing voor dit Ronde Tafelgesprek is niet toevallig gekozen; van 8 t/m 14 september 2014 is het namelijk de Nationale Week van de Alfabetisering! U bent uiteraard van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn!