Nieuw initiatiefvoorstel VVD brengt vraag en aanbod stageplaatsen bij elkaar

Voor een succesvol economisch klimaat in Almere moeten onderwijs en arbeidsmarkt naadloos op elkaar aansluiten. Voldoende stageplaatsen voor studenten zijn daarbij essentieel. Het afgelopen schooljaar konden 150 MBO-leerlingen in Almere niet afstuderen wegens een tekort aan geschikte stageplaatsen. Een schrijnende situatie voor studenten, bedrijven en voor de stad. Daarom komt de VVD met een nieuw initiatiefvoorstel.

 

Introductie Servicepunt Arbeidsmarkt en Onderwijs

Kern van het voorstel ‘Servicepunt Arbeidsmarkt en Onderwijs’  is de opzet van een nieuw fysiek servicepunt binnen het Ondernemersplein. Een plek waar onderwijsinstellingen, bedrijven en de gemeente elkaar kunnen ontmoeten. Waar ‘vraag en aanbod’ van stageplaatsen bij elkaar worden gebracht. Hier worden bedrijven onder meer geïnformeerd over subsidiemogelijkheden en onderwijsinstellingen over actuele opleidingswensen uit het bedrijfsleven.

 

Enthousiaste reacties bevestigen bestaande behoefte

De eerste reacties vanuit het onderwijs en bedrijfsleven  zijn positief:
 “Een goed initiatief zodat bedrijven makkelijker en beter gefaciliteerd kunnen worden bij het vinden van geschikte stagiaires en andersom voor onderwijsinstellingen bij het vinden van geschikte stageplekken voor hun studenten. Een schakel die zichtbaar is en effectief verbindt, is voor beide zijden een sprong vooruit.”

 

Aldus Ton Theunis, directeur van Witchworld die in de loop der jaren al honderden stagiaires heeft begeleid en als geen ander weet hoeveel tijd en moeite hierin gaat zitten.

 

Dit initiatiefvoorstel staat voor de eerstkomende politieke markt van 28 augustus a.s. om 20.00 uur geagendeerd.