VVD stelt schriftelijke vragen naar aanleiding van AIVD Nota Transformatie van het jihadisme in Nederland

Ook in Almere ernstige dreiging van jihadisme?

Op 30 juni 2014 is de nota van de AIVD “Transformatie van het jihadisme in Nederland” gepubliceerd en heeft de minister van Veiligheid & Justitie een brief gestuurd aan de Tweede Kamer over de integrale aanpak jihadisme. Uit beide documenten blijkt dat “de potentiële dreiging die uitgaat van de jihadistische beweging tegen de Nederlandse democratische rechtsorde en samenleving groter is dan ooit te voren”.

 Voldoende redenen voor schriftelijke vragen van de VVD

De VVD Almere is bezorgd over deze ernstige constatering en de hoge terreurdreiging. Voor de VVD is en blijft een veilig Almere een van de belangrijkste speerpunten. In de nieuwe integrale aanpak jihadisme vervullen gemeenten een sleutelrol bij het bestrijden van radicalisering en jihadisme. Almere zou geen door de NCTV geprioriteerde gemeente zijn in verband met aantallen jihadisten en geradicaliseerde personen. Gelet op het zeer ernstige dreigingsniveau vindt de VVD het van groot belang om te weten of de bestrijding van radicalisering en jihadisme prioriteit heeft in Almere en in hoeverre het veiligheidsbeleid hierop is ingericht.

 De letterlijke tekst van de vandaag ingediende schriftelijke vragen aan het college van B&W kunt u via deze link raadplegen.