VVD tegen oprekking bestemmingsplan Buitenvaart

Afgelopen donderdag stond er een raadsvoorstel met motie van de PVV en AP/OPA op de agenda. Deze gezamenlijk motie riep het college op om ook campers toe te staan bij de caravanstallingen op de Buitenvaart. Volgens de VVD was het raadsvoorstel zeer misleidend. Stond in het raadsvoorstel nog de zin “de motie is niet gericht op individuele gevallen”, de motie zelf en de toelichting van partijen daarop, waren volstrekt gericht op één bedrijf.

PVV en AP/OPA laten zich hiermee dus voor het karretje spannen van een ondernemer die als enige het verbod op gemotoriseerde stalling naast zich neer heeft gelegd.
Door handhaving van de gemeente en nadat beroep hiertegen door de rechter ongegrond is verklaard, dreigt voor dit bedrijf faillissement. Alhoewel wij dit uiteraard betreuren, zijn wij eveneens van mening dat bedrijven zich aan de vooraf gemaakte afspraken dienen te houden. Zo niet, dan zijn de gevolgen voor de rekening van de ondernemer.
Behalve dat het van slecht bestuur zou getuigen om opeens de regels te versoepelen (terwijl de andere stalling ondernemers de omzet van camperstalling aan hun neus voorbij hebben zien gaan, wil zowel de gemeente als de overgrote meerderheid van de tuinders het groene karakter van Buitenvaart behouden. Er zit wel degelijk toekomst in de glastuinbouw. Bestemmingsplannen maken we niet voor niets. Handhaven daarop is belangrijk.