Gelukkig gebeurt er nog heel veel, door wethouder Ben Scholten.

Je zou het niet zeggen maar het lijkt of sommige zaken echt op hun plek gaan vallen. Op veel gebieden zijn we dikwijls onder de radar bezig met veel inzet. Dan proberen we lokale initiatieven een goede plek te geven of initiatieven van buiten naar binnen te halen. Daar kun je dan meestal niet veel over zeggen want dat ligt nogal gevoelig. Maar dan is het goed als het uiteindelijk werkelijkheid wordt en je er weer eens mee naar buiten kan komen.

Almere Buiten

Er is met veel partijen veel energie gestoken in een aanpak van de positionering van het Centrum van Buiten. Als bezoekers, en de natuurlijke bezoekers zijn buitenaren, het grootschalig laten afweten dan moet je hen opnieuw verleiden. Dan moet je, ondanks de gewijzigde omstandigheden, hen toch laten beseffen dat dit hun centrum is. Dat is in Almere toch al niet vanzelfsprekend. We moeten al gauw in de auto en dan is de plek waar je naar toe rijdt soms niet zo belangrijk meer. Maar met de scholen, de instellingen, de beleggers, de ondernemers en de bewoners zijn we aan de slag gegaan. De ideeën zijn door dezelfde deelnemers verteld aan ieder die het maar horen wil. Iedereen heeft zich ook gecommitteerd aan een gedeelte ervan. Nu moeten de Buitenaren dit ook weer gaan omarmen als hun thuis. De ideeën zijn goed het enthousiasme is er en het gaat gebeuren.

Zo maar een paar nieuwe vestigingen

Kortgeleden is het nieuwe bedrijfspand van Lexro geopend. Een prachtig familiebedrijf aan de Lage Kant in Almere Poort dat zichzelf aanprijst als leveranciers van Maatwerk in Non-Food. Zij leveren non-food artikelen voor supermarkten. Elke morgen vertrekken er veel bestelbusjes om de winkels te bevoorraden. Het bedrijf heeft zich ingespannen om ook een groot aantal medewerkers te werven bij de sociale werkvoorziening. Door te kijken wat mensen wel kunnen, hebben zij nu een fantastische werkplek.

Dolmans is een bedrijf dat gespecialiseerd is in calamiteitenservice. Als er een brand of andere calamiteit geweest is zorgen zij dat alles weer netjes wordt opgeruimd. Zij hebben een nieuw pand betrokken aan de Hoge Kant. Dit bedrijf was de eerste vestiger, die het nieuwe welkomstgeschenk van Economische Zaken ontving, een bijenhotel.  Einstein zei al: ”als de bijen uitsterven heeft de mens nog vier jaar te gaan”. Dus geven we nu dit cadeau om een klein beetje mee te helpen aan het voortbestaan van bijen en vlinders en een leuke geste te hebben naar bedrijven die een nieuw gebouw betrekken.

Ik ben ook op bezoek geweest bij Koldijk, Lijnberg en Dekker een mooi en innovatief installatiebedrijf ontstaan uit een fusie van genoemde bedrijven. Naast alles wat maar met gas, water, dak,  electra, data en meet en regeltechniek te maken heeft, heeft het bedrijf ook een belangrijke duurzaamheidsafdeling. Vanuit die invalshoek kreeg ik een mooie presentatie hoe men binnen het bedrijf bezig is met verduurzaming en hoe men denkt over onze inspanning ten aanzien van de Floriade. Gelukkig zijn zij ook na de fusie in Almere gebleven.

Heeft u op- of aanmerkingen voor mij bscholten@almere.nl

Ben Scholten