Weken vliegen voorbij door wethouder Ben Scholten

Eerst een tip: zorg dat je volgende Lifestyle Almere te pakken krijgt. Er zijn niet veel steden in Nederland die een eigen glossy hebben. En wij hebben de mooiste. In die uitgave wordt u meegenomen naar Almere in 2030. Moet je nagaan dan is de Floriade al geweest. Dan is er heel wat om op terug te kijken.
De Collegespecial op dinsdagmiddag was deze keer georganiseerd door Rene Peeters. Een fantastisch bezoek aan de CAH Vilentum in Almere. In korte tijd kregen we te horen waar men op deze Hogeschool allemaal mee bezig is. Onderdeel was ook een interview met een aantal studenten. Samen met collega Ed Anker sprak ik met 3 buitenlandse studenten. Dat werd een boeiend gesprek met studenten uit Letland, Portugal en Hongarije. De wereld studeert al in onze stad. 
Tussen de middag hadden we de lunch samen met het College van de Gemeente Waterland. Goed om te horen hoe men daar aan de overkant naar Almere en de ontwikkelingen in de Regio aankijkt.
Ook vanuit die gedachte bezoek ik gericht collega wethouders in de hele regio om te vernemen hoe zij naar de Floriade kijken, wat zij daar aan hebben en wat zij kunnen bijdragen. Die week was ik daarvoor in Huizen en Hilversum. Onze Floriade leeft en er zijn voldoende aanknopingspunten maar ook aandachtspunten om op te pakken.
Maar ook binnen de stadsgrenzen zijn verrassende zaken te ontdekken. Dat bleek wel tijdens een lunch met de CEO van Zealand Shipping. Door hem werd ik bijgepraat over de activiteiten van zijn bedrijf. Een grote wereldwijd opererende scheepvaartmaatschappij je verwacht het niet maar die is dus wel mooi gevestigd in Almere.
Speciaal wil ik nog noemen het ontbijt met " de nieuwe ondernemer van het jaar" die het ambassadeursschap voor Duurzaam Almere kreeg doorgegeven van de Ondernemer van het vorige jaar. Alfen was een fantastische ambassadeur en ik vertrouw erop dat Neomax daar niet voor onder gaat doen.
Zaterdagavond even uit naar Hema de Musical was gewoon gezellig genieten in een bijna volle Schouwburg. Mijn advies kijk allemaal regelmatig in het programma van onze Schouwburg er is altijd voor elk wat wils en ga dan ook gewoon. Je heb altijd een leuke avond.
Zondag nog even naar de finales van het NK badminton, echte topsport in onze Topsporthal. Ik mocht de prijzen uitreiken aan de dames.
Kijk ook regelmatig wat in het Topsportcentrum te doen is want ook dan kom je weer ontspannen thuis om de volgende dag opgefrist aan het werk te gaan.
Ik heb direct ook wat uittips gegeven, maar dat mag ik wel doen als wethouder die ook cultuur en citymarketing in zijn portefeuille heeft.