Jaarcijfers politie 2011

Op 15 februari jl. heeft de politie Almere haar jaarcijfers gepubliceerd.  Reden voor de PVV fractie om een dag later op de politieke markt moord en brand te schreeuwen over hoe onveilig Almere wel niet is. De nood was volgens hen zo hoog dat zij nog diezelfde avond een spoeddebat met de Burgemeester en de Raad eiste. Zowel het Presidium (de dagelijkse leiding van de Gemeenteraad) als alle overige politieke partijen zagen in de gepubliceerde cijfers geen reden voor een spoeddebat en gaven unaniem aan dit onderwerp een week later te willen behandelen.

Een week later tijdens de Politieke Markt van 23 februari jl. leek echter de spoedeisendheid en het belang voor de PVV als sneeuw voor de zon verdwenen.  Wederom ontstond de indruk dat de PVV met haar verzoek om een spoeddebat meer geïnteresseerd was in media-aandacht dan in het constructief mee willen denken over hoe we met elkaar het tij van gestegen woninginbraken en straatroven kunnen keren! Al twee jaar lang heeft de PVV geen concreet voorstel ingediend om de veiligheid in Almere te verbeteren. En deze lijn zetten zij nu door.

Voor de VVD is veiligheid in Almere continu een punt van aandacht en daarom zullen wij onze schouders er onder blijven zetten en willen wij graag samen met de Burgemeester en de rest van de Raad werken aan oplossingen. Ondanks het feit dat ook in andere gemeenten van vergelijkbare omvang  zich een stijging van het aantal misdrijven aftekent en het misdrijvenratio (aantal misdrijven per 1.000 inwoners) in Almere nog vrij gunstig afsteekt bij vergelijkbare gemeentes  is dit voor de VVD absoluut geen reden om achterover te leunen.

De PVV haakt na de behaalde media-aandacht voor de zoveelste maal af. De VVD echter gaat niet bij de pakken neerzitten en heeft een agendavoorstel ingediend. Binnenkort informeren wij u verder over op welke manier wij ons blijven inzetten om de veiligheid in Almere te verbeteren.