Een enerverende week door wethouder Ben Scholten

Vorige week was het voor een Wethouder van Economische Ontwikkeling van Almere een spannend weekje. Natuurlijk mag ik niet meer zeggen dat ik beginnend wethouder ben, maar door de wol geverfd ben ik ook nog niet.

De week startte met maandagochtend een bezoek van de selectiecommissie van de Nederlandse Tuinbouw Raad (NTR), om te beoordelen of Almere in aanmerking komt om een bid book uit te brengen voor de Floriade 2022. Woensdagmiddag mocht ik mijn opwachting maken bij minister Verhagen als onderdeel van het Noordvleugeloverleg.

Wanneer je dan vrijdagmiddag voor opnames bij Omroep Flevoland moet zijn is de week wel meer dan gemiddeld enerverend.

De presentatie voor de NTR liep goed. Inmiddels weten we dat we een bidbook mogen uitbrengen voor de Floriade 2022. We moeten het in deze competitie opnemen tegen Amsterdam, Boskoop en Groningen. We blijven uitgaan van de geweldige kwaliteiten die onze stad te bieden heeft. Daarom maken we grote kans om straks in oktober het stokje van Venlo te mogen overnemen. Heel belangrijk bij de presentatie voor de selectiecommissie was het feit dat er zoveel partners uit de stad en provincie hun eigen verhaal vertelden waarom de Floriade zo goed in Almere zou passen. Deze ondersteuning hebben we in het vervolg ook heel hard nodig.

Met de overhandiging van “Almere werkt”, het economisch offensief van Almere, aan Minister Verhagen hebben we een belangrijke stap gezet. Het position paper en de agenda voor het overleg met het ministerie van Economie, Landbouw & Innovatie zijn hiermee goed verankerd. Daarmee hebben we belangrijke onderwerpen zoals het ondernemersplaza, de dereguleringszone, de financieringsstrategie en luchthaven Lelystad onderdeel gemaakt van de afspraken in het kader van de groei van Almere naar een complete stad.

Waar ik woensdagavond was weet iedereen inmiddels wel, maar om in een korte tijd een aantal Almeerse ondernemers te spreken was heel nuttig.

Wellicht hebben jullie ook de uitzending Over Flevoland Gesproken gezien, waar ik mocht vertellen hoever we staan met de economische ontwikkeling van Almere.

Tussen de bedrijven door nog de verhoogde busbaan officieel geopend samen met gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland, getafeld bij burgemeester Annemarie Jorritsma met Flevolandse kamerleden, bedrijfsbezoeken gebracht en met het College het ondernemersplaza in Amersfoort bezocht. Dit zeg ik niet om te laten zien hoe druk ik het heb maar om iedereen jaloers te maken wat een leuk vak ik heb!

Aan het einde van de vrijdag was er nog een hotspotborrel waar economie en cultuur elkaar raken. Daar wordt het steeds drukker. Het is dan ook een voortreffelijke manier om twee werelden bij elkaar te brengen, genieten dus!