Ontspannen in Almere.

In Almere is er een rijk aanbod aan culturele voorzieningen, recreatie en evenementen. Je hoeft Almere niet uit om van cultuur te genieten. Door een breed cultureel aanbod dragen we bij aan persoonlijke ontwikkeling en vermaak voor jong en oud. Of het nu gaat om een muziekfestival zoals het Havenfestival, een event in de Kunstlinie, de blokfluitles of de tapdansles in het buurthuis, in Almere is ruimte voor creatieve ideeën en initiatieven van onze inwoners. Het is daarbij niet aan de gemeente om te bepalen wat cultuur is.

►    Evenementen. Met de vernieuwde Esplanade en het Evenementenstrand, in combinatie met de goede ligging van Almere, hebben we de kans prachtige evenementen voor Almeerders en voor niet-Almeerders aan te trekken. Dat zet Almere op de kaart en helpt onze ondernemers.
►    Subsidies. De gemeente ondersteunt nieuwe en unieke culturele initiatieven om ze de kans te geven zich te bewijzen in Almere. Cofinanciering zal hierbij altijd uitgangspunt zijn, de gemeente zal nooit alle kosten voor haar rekening nemen.
►    Cultuur versterkt onderwijs. De cultuursector in Almere werkt succesvol samen met het onderwijs en inspireert daarmee onze jeugd. Dat gaan we verder uitbouwen om het cultuuronderwijs nog verder te verbeteren en tegelijk leerkrachten te ontlasten.
►    Nieuw museum. Een nieuw en uniek kunstmuseum kan een mooi en inspirerend aanwinst zijn voor de stad. Zo’n museum moet een goede businesscase hebben waaruit blijkt dat een museum echt van meerwaarde is en de gemeente niet alle lasten hoeft te dragen.
 
Sportief Almere
Sporten is belangrijk. Almere is één van de sportiefste steden van Nederland en dat moet zo blijven, van recreatief bewegen in je eigen buurt tot topsport. De Topsporthal in Poort en Almere City, de jaarlijkse Triatlon dragen allemaal bij aan het sportklimaat in Almere. Sport en bewegen verbindt, geeft zelfvertrouwen, plezier, ontspanning en is gewoon leuk. Maar we zien ook dat Almere hoog scoort als het gaat om overgewicht. Het is daarom belangrijk dat we allemaal in beweging blijven en dat sport in Almere voor iedereen is.
►    Openbare ruimte. Het is belangrijk dat het makkelijk is om te sporten. Speelplekken, natuur en fietspaden nodigen uit om te bewegen. Door een stap verder te maken dankzij skills-gardens, het rondje Weerwater en strandjes geven we Almeerders dat laatste zetje om aan de slag te gaan. We zorgen ervoor dat iedereen, jong en oud, buiten kan bewegen en elkaar kan ontmoeten.
►    Faciliteiten. Voor de georganiseerde sporten zorgen we voor voldoende sporthallen, gymzalen en sportvelden. We zetten daarbij in op de faciliteiten voor een breed gebruik door scholen en sportverenigingen.
►    Evenementen. Sportevenementen zijn een manier om Almere op de kaart te zetten, te verbinden en mensen in beweging te krijgen. Daarom blijven we organisaties van grotere sportevenementen ondersteunen om dit voor elkaar te krijgen.
►    Buitenzwembad. Almere heeft nog geen buitenbad en dat gaan we veranderen. Het zwembad zorgt ervoor dat Almeerders kunnen zwemmen, spelen en afkoelen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat het zwembad past bij de behoefte en zoveel mogelijk uit de kosten komt.